U&MeU&Me som firar ett år har fått en fin födelsedagspresent då det står som finalist i kategorierna ”Bästa rum” och ”Bästa hotell” i den väldigt prestigefyllda tävlingen Gold Key Awards, USAs äldsta och viktigaste tävling för hotellindustrin. Där står U&Me öga mot öga med de bästa och mest kreativt designade hotellen i världen.

I kategorin ”Bästa rum” har U&Me imponerat med sina 162 rum som går från att vara smarta och kompakta till extravaganta och luftiga sviter. Alla sängar är riktade utåt, med utsikt över älven eller staden. Förutom kvalitet i design och arkitektur så gör också det centrala läget och integreringen med Väven det till ett unikt hotell på grund av möjligheterna och upplevelserna under ett och samma tak.

Med över 350 bidrag till årets tävling blev bara ett fåtal nominerade till finalister, och de är utvalda på kriterierna koncept, utförande, innovation och ”wowfaktor”. En av finalisterna är alltså den björkliknande byggnaden som reser sig upp från hjärtat av Umeå, ritad av det tidigare prisbelönta arkitektbyrån Snøhetta, medan koncept och inredningsdesignen står arkitekt- och designbyrån Stylt Trampoli bakom.

– Med U&Me har vi jobbat hårt med nytänkande för att göra hotellet till något unikt, och att ge både Umeåborna och andra besökare en upplevelse som är mer än bara ett hotell. Vi vill ge gästerna tillgång till den kreativitet och kultur som vi tycker representerar Umeå som stad och samhälle. Vi är stolta över att vara i final för det är en bekräftelse på att hotellet är i världsklass, men att vinna guldet skulle självklart vara stort i ett så prestigefyllt internationellt sammanhang säger Anna Gemrud Mörner, hotelldirektör.