Den 1 november inleder grundarna till The Perfect World Foundation sin 50 mil och 8 dagar långa Tuk Tuk-resa genom Indien för att väcka uppmärksamhet om den hotade asiatiska elefanten.

Resan, Travels to my Elephant, är ett initiativ drivit av prins Charles och Camilla Parker Bowles organisation The Elephant Family, och inkluderar en rad världskända namn som tillsammans ska samla in pengar med syfte att bibehålla elefanternas livsviktiga markområden i Assamprovinsen i nordöstra Indien. På startlistan finns bland annat Goldie Hawn och Susan Sarandon men även The Perfect World Foundation-grundarna Ragnhild och Lars Jacobsson. Totalt deltar 40 Tuk Tuk´s i racet.

-Var 15:e minut dödas en elefant för betarnas skull. Det är allvar nu, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare av organisationen The Perfect World Foundation och deltagare i Team Sweden.

Samtliga deltagare har fått i uppgift att designa sitt eget fordon. För Team Sweden var valet självklart; en blågul Tuk Tuk med svenska flaggan ska få färdas genom Indien nästa vecka. Enligt paret är Tuk Tuk:en ett sätt att visa Sveriges bidrag i den internationella kraftsamlingen mot bl.a. tjuvjakt och illegal handel av elefantbetar.

– Vi blev ambassadörer för projektet tidigare i år och känner både stolthet och ödmjukhet över att få vara med. Målet är att tillsammans samla in 1 miljon pund (nästan 13 miljoner kronor) som ska gå till att hjälpa lokala samhällen i Assam att värna om de områden där elefanterna kan leva och röra sig fritt, säger Ragnhild Jacobsson.