Mathias Dahlgren lanserar nu fyra egna viner efter en lång urvalsprocess tillsammans med huvudsommelieren Johan Andersson och vice vd Martin Berg. Vinerna är framtagna med utgångspunkt från maten och ska hålla en hög klass utan att vara för dyra.

Mathias Dahlgren Organic Rioja är en modern spanjor på druvan Tempranillo från producenten Ontanon. Vinet har belönats med 92 poäng av Wine Spectator vilket är ovanligt för en flaska under hundra kronor. Riojan passar utmärkt tillsammans med några goda charkuterier men avnjuts med fördel även till viltkött, skogssvamp och mustiga grytor.

– Samtliga viner förutom Champagnen är ekologiska eftersom våra restauranger handlar om att leva med naturen på ett långsiktigt hållbart sätt. Det tog oss otaliga provningar för att hitta viner som jag verkligen tycker om. Kvalitet är viktigt för oss vilket självklart även ska avspeglas i vinerna, säger Mathias Dahlgren.

Samtliga viner finns i Systembolagets beställningssortiment samt i Mathias Dahlgrens restaurang Matbaren i Grand Hôtel för provsmakning från och med 5 oktober.

– Jag öppnar gärna en flaska bubblande vin vid festliga tillfällen, säger Mathias Dahlgren. Därför valde vi ut två mousserande viner som båda har riktigt bra pris i förhållande till sin kvalitet.