ASICS FrontRunner är ett löparcommunity som sprider sig internationellt. Det hela började i Tyskland för några år sedan, och det är communityts grundare Jan Erik Kruse som tar med sig de duktiga löparna Andrea Dieters och Judith Havers på en utmaning på svensk mark.

korsade Mallorca tidigare i årDe har tidigare tagit sig an liknande utmaningar: bland annat har de sprungit GR221, den 150 kilometer långa trailleden som går tvärs igenom Mallorca. Strax före midsommar kommer fyra äventyrslystna löpare ta sig an en mycket speciell utmaning. De ska springa från Kalmar till Varberg – tvärs igenom Sverige – på tio dagar. En sträcka på 400 kilometer ska avverkas, vilket innebär att de måste springa ungefär ett maraton varje dag. Alla fyra bär dessutom med sig en 25-liters ryggsäck som ska rymma all packning de behöver för dessa nio dagar. Äventyret startar i morgon den 14 juni då kvartetten samlas i Kalmar. Lagom till midsommar går de i mål i Varberg.

– Det kommer bli tufft men spännande att ta sig igenom Sverige till fots. Och jag ser verkligen fram emot att visa mina tyska vänner den svenska naturen och landskapet. Extra roligt är det att vi går i mål vid midsommar, det svenskaste av allt.

Äventyret kommer bli en dokumentär som kommer delas via sociala medier och Youtube. Kust till kust har tidigare arrangerats som vandring men detta blir första gången någon springer sträckan. Det svenska teamet bildades kring årsskiftet, och med för att dokumentera resan är Sveriges Community Manager Thomas Pickelner.